Computable Awards

Nomineren Computable Awards


Computable reikt tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op 20 & 21 maart 2019 maar liefst zeven Computable Awards uit. Deze prijzen worden toegekend aan startups, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers, de redactie én de vakjury in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Computable-lezers bepalen mee, in samenspraak met een onafhankelijke jury, wie die award in maart telkens in ontvangst mag nemen.

IT Person of the Year (1 award)
Draag uw favoriete ict-persoonlijkheid voor. Hij of zij wordt geselecteerd op basis van de bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in 2018, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop. Het juryoordeel en het aantal stemmen van Computable-lezers op een it-persoonlijkheid bepalen elk voor de helft wie de award in maart ontvangt.

ICT Project of the Year (5 awards)
Voor het ict-project van het jaar zoekt Computable projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest. Dit in vijf categorieën: zorg, onderwijs, overheid, kmo's en grote bedrijven. Uit de partijen die worden voorgedragen selecteert een onafhankelijke vakjury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in maart ontvangt.

Tech Startup of the Year (1 award)
Wie is de beste als Belgische tech-startup van het jaar? Het gaat om jonge Belgische technologiebedrijven van maximaal vijf jaar oud die als hoofdactiviteit een ict-oplossing of -dienst leveren. De jury bepaalt op basis van de voordrachten welke tien startups kans maken op de prijs. De finalisten pitchen in het Computable Café, tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo, waarna de winnaar live door de jury wordt gekozen.

Het aantal keren dat een partij wordt voorgedragen voor een nominatie speelt geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over het genoemde project wel.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.